Nabídka frizzante vín
Frizzante víno je jemně perlivé víno, vyrábí se Charmantovou metodou, která spočívá v sycení odrůdového vína CO2 v nerezovém tanku. Po nasycení víno 14 dnů odpočívá, což má za následek zjemnění perlení a následně se pod tlakem lahvuje.
Nižší obsah oxidu uhličitého umocňuje ovocnou chuť a svěžest vína. Základem je vždy tiché odrůdové víno, které primárně určuje vůni a chuť. Pro Frizzante víno vybírám odrůdy, které svým charakterem v souladu s jemným perlením nabídnou jedinečný chuťový zážitek.
Muškát žlutý
Velmi starobylá moštová odrůda, ale i jedna z tradičních Tokajských odrůd. K velkým ctitelům muškátových odrůd patřili např. králové Karel Veliký a Fridrich I. Barbarossa.
Původ odrůdy: pravlastí rodiny muškátových odrůd je patrně Malá Asie. Cukernatost: 22,5 °NM
Chuť: velmi jemná s atraktivními tóny divoké růže, pomerančových květů a včelího vosku
Blue Campbell/rosé
Chuť: plná, harmonická s příjemnou kyselinkou. Ve vůni a chuti jsou ovocné tóny s dochutí lesních vyzrálých jahod.
Kříženec odrůd Moore Brzy x (Belvidere x Muscat). Původ odrůdy: USA/Kalifornie. Cukernatost: 23 °NM
Nabídka vín:
- Mladá vína
- Archivní vína
- Slámové víno
- Víno portského typu
- Ovocné víno
- Frizzante víno